Houthandel Van Dal

  • Houthandel Van Dal
  • Houthandel Van Dal

Houthandel Van Dal is de specialist op het gebied van hout. Wij verzorgen alle werkzaamheden van boomstam tot eindproduct. U kunt bij ons onder andere terecht voor balken, planken en palen in allerlei vormen en maten. Maar daar blijft het niet bij. Wij houden ons namelijk tevens bezig met het maken van houten tuinhuisjes, omheiningen, speeltoestellen, tuinbanken en andere houten constructies.

 

Maatwerk is hierbij ons sleutelwoord! Door middel van een flexibele en open instelling, proberen wij op iedere vraag een gepast antwoord te hebben. Heeft U balken nodig van een afwijkende maat, dan kan dat bij ons. Wilt u een tuinhuisje hebben met een grotere of kleinere deur of van een afwijkende maat: wij zorgen ervoor. Dit alles gekoppeld aan een perfecte service, zorgt ervoor dat u bij Houthandel van Dal aan het juiste adres bent voor al uw hout wensen.

 

Project: hangbrug i.c.m. hermeandering Kleine Beerze 

Onlangs hebben wij een project vlakbij de Heilige Eik te Spoordonk afgerond. Het hoort bij de hermeandering van de Kleine Beerze en de herinrichting van het gebied. De opdracht was om een avontuurlijke brug te maken, die prima in het landschap past.

 

De opdracht tot het maken van deze hangbrug werd verstrekt door Waterschap de Dommel en werd in samenwerking met Brabants Landschap uitgevoerd. Zij hebben hieraan tevens een wandelroute gekoppeld. Aanvankelijk leek het een heel gemakkelijk uit te voeren project, maar er kwamen sterkte-berekeningen aan te pas en het geheel moest zelfs door de TUV gekeurd worden.

 

Locatie

De brug ligt ongeveer 400 meter van de Mariakapel vandaan. Als u in de opening van de kapel met uw rug naar het Mariabeeld staat, loopt u rechtsaf richting het as-uitstrooiveldje. Als u links aanhoudt, komt u langs een kleine kapel. U blijft langs een zijtak van de Kleine Beerze lopen. Dit betreft een smal paadje, maar hierop lopen is mogelijk. Wanneer u het bos verlaat, voegt de zijtak zich bij de Kleine Beerze. Hier ziet u op 50 meter afstand de hangbrug al liggen. Voor de geroutineerde wandelaars: u loopt naar het oosten, richting Spoordonk.

 

Geniet van de mooie omgeving en veel plezier op deze avontuurlijke brug!

 

Houthandel van Dal

 

 


Houthandel van Dal
Lage Mierdseweg 10
5085 NC Esbeek
E-mail: info@houthandelvandal.nl
Website: www.houthandelvandal.nl
Hallo, ik ben Pastoor Hilvermans. Ik help je graag bij het vinden van je weg op deze site! Waar wil je meer over weten?
 
 
 
 
 Sitemap: